A White House

Job: A White House

Type: House Alterations & Extension

Location: Corstorphine, Edinburgh

Summary: A first time private client.

Commissioned from writing the brief, to design, to completion and occupation. 

A semi detached 2 storey dwelling with a single storey kitchen and garage on the gable.

To alter and extend the existing dwelling by building over the existing kitchen and garage. Since the new upper storey would be bigger than the existing ground floor and the full structural capability of the existing was not assured a separate free standing structure was created.

In so doing that structure was expressed.

At upper floor level the new accommodation comprised a small study and a large room designed specifically as a place of meditation and consultation. As such the arrangement and style of the windows was of particular importance. Equally the meditation room had to be quiet.